Välkommen hit!

I den här bloggen kommer du att få följa mina tankar om livet under rubriken ”Tankar över en tekopp” blandat med mina tips och råd kring hälsa, näring, livsbalans, återhämtning och välmående. Det blir glimtar av den förändringsresa jag har gjort från utmattad mamma till pigg mamma och från stressad anställd lärare till lugn egenföretagare som coach, hälsoinspiratör och skolkonsult.

Jag har alltid älskat det skrivna ordet – det skrivna ordet får min själ att andas ut.

Jag har alltid älskat böcker och doften från det skrivna ordet och bokens ark ger min fantasi vingar. Sen dagen jag knäckte läskoden som liten har jag varit en bokmal och slukat böcker ur olika genrer. Jag har fängslats, förfasats och fascinerats av författares vackra och brutala ord på sidorna i åtskilliga böcker. Författarnas texter har gett mig hopp, tröst och vägledning. Jag har fått känna ordens omfamning.  

Mitt eget skrivande har alltid funnits där. Från dagböcker, brev, reflektioner och dikter till alla möjliga olika typer av texter under många år i skolbänken. Sakta har en längtan vaknat i min själ. En längtan om att mina texter ska kunna ge andras fantasi vingar. Låta mina texter beröra dig som läsare och ge dig hopp, tröst och vägledning precis som andras texter har gett mig. En längtan om att ge fler törstande själar en omfamning.

Läsning är att andas in för mig. Intryck som reflekteras och förankras. Skrivandet får min själ att andas ut. När jag får tyst omkring mig. Ute i skogen. På promenaden. Ute på trappen. Var jag än är någonstans kommer orden plötsligt bubblande upp till ytan. Händelser och reflektioner som själen behöver andas ut i form av det nedtecknade ordet.

Min längtan om att visa mina texter för omvärlden växte sig stark under min återhämtning från utmattning. När kroppen, hjärna och själen återfick sin kontakt med varandra och jag kom allt mer i balans växte min längtan om att skriva. Själen lät orden bubbla och enda sättet att låta själen fortsätta sjunga är genom att skriva.

Du som finner hopp, tröst och vägledning i mina texter – sprid dem vidare så att fler törstande själar kan få en omfamning.  

Ta hand om dig tills vi ses igen!        

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen