Ge tillbaka till dig själv

Ja, ibland kan det vara så att du verkligen behöver ta det lugnt. Återhämtning är så otroligt viktigt för ditt totala mående och hur du håller på sikt. Det är bristen på återhämtning som gör att vi till slut tar helt slut och blir utmattade.

Vad är återhämtning och vad betyder det för dig? Vi är alla olika och behöver olika typer av återhämtning. Något som passar mig kanske inte passar dig. Hur gör du för att komma fram till vad du behöver? Jo, börja med penna och papper eller skriv för all del en anteckning i mobilen. Skriv ner saker som du tycker om att göra och som gör dig glad.

Om du befinner dig i ett läge där du känner dig extremt stressad och inte riktigt vet vad du tycker om att göra längre så skriv ner de saker som tyckte om att göra innan du blev för stressad. Oftast kan vi minnas olika saker som vi tyckte om att göra.

På den här listan kommer det förmodligen att finnas förslag på ex intressen som du numera har lagt av med på grund av stress och brist på ork. Nu är det dags för dig att damma av några intressen som ger dig glädje och energi. Välj något litet som du kan göra varje dag och något lite större som du kanske kan göra veckovis. Återhämtning är nämligen att du ger något tillbaka till dig själv.

Vad väljer du att göra för din egen skull idag? Handlar det om att ta en långsam promenad i den friska höstluften? Eller är det kanske att träna? Laga din favoritmat till middag? Läsa en bok?

Vi som ger så mycket av oss själva till alla andra behöver bli bättre på att också ta hand om oss själv. Du kanske har hört uttrycket: ”You can’t pour from an empty cup”… Det stämmer. Du behöver fylla på dig själv med energi för att kunna ge energi till någon annan.

Du hittar mer inspiration om återhämtning i min e-bok ”Mina 5 bästa återhämtningstips” som du får ladda ner gratis när du skriver upp dig på min mejllista. Häng med på mejllistan för att få fler tips och råd om hälsa, näring och livsbalans.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen