Tankar över en tekopp #1

Tystnaden sänker sig över huset efter att barnen har gått till skolbussen. Jag häller upp mitt te och sjunker ner vid köksbordet och låter tankar fladdra dit de vill.

Vi lever i en tid med mycket negativitet. Det är otäcka saker som händer på många olika platser i världen. Ondskan skapar rädsla och osäkerhet. Den snärjer oss och tvingar oss ner i det mörka där tvivlen härjar. Nyhetssändningarna tar aldrig slut. Det slungas ut om ondskans framfart överallt. Vi kan inte värja oss.

Vad kan vi göra åt det?

Vi kan leda oss själva framåt till något ljusare. Du kan leda dig själv framåt på så många olika sätt för att inte hamna i det mörka och låta ondskan vinna. Det kan jag väl inte tänker du… Hur menar hon? Världen ser ut så här. Det är inget vi kan göra något åt… Eller? Ett litet frö är sått till en annan tanke. En positivare tanke börjar slå rot…

”Vi är inte våra tankar”. Våra tankar finns, men de bestämmer inte vem du är. Ondskan som finns i världen vill att vi ska fastna i det negativa och det mörka eftersom den vill att vi ska slå på oss själv med våra tankar. Den vill låsa fast oss i en nedåtgående tankespiral av förtvivlan och rädsla för att kunna fortsätta härja. Vi kan vända det och det börjar med varje enskild individ genom att börja tänka i andra banor. Du kan förändra ditt eget sätt att se på världen genom att börja se allt det positiva och goda som finns runt omkring dig. Välj att se det positiva och goda för att kunna välj bort det onda och mörka.

Nej det är inte enkelt. Du kommer att trilla dit ibland och låta dig uppslukas av det mörka nyheterna, men med en stark tro på din egen förmåga att leda ditt liv framåt till något ljusare är viktigare än någonsin. Med en hand att hålla i så går det att hitta vägar till ljusare tankar och inställning till livet vi lever här och nu på våran jord.

Vem väljer du att hålla i handen? <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen